>

## UPDATED HARGA TERKINI - 03/03/2015 ## KLIK PAGE DIATAS ##

SALAM dan SELAMAT DATANG. Harga yang tertera adalah harga yang kami jual secara online. Harga adalah berbeza dengan ditempat lain. Buat perbandingan , Survey dahulu sebelum membeli. PILIH lah yang mana Murah, kami pun seperti Anda inginkan yang murah tapi berkualiti.. . Maaf di atas SALAH DAN SILAP sepanjang kami berurusan dengan ANDA SEMUA.. sekiranya terkasar bahasa, tidak dapat membalas CALL | SMS ataupun email. MAAF SEKALI LAGI..SOKONGAN ANDA SEMUA AMAT DIHARGAI... CALL/ SMS - 019 3883 320.. email : djr.xcel@gmail.com

handphone pilihan anda

Custom Search

Wednesday, February 9, 2011

HandPHONE MURAH DI SINI tak semurah mana?...

Dengan Nama ALLAH yang Maha Pengasih lagi Maha Penyanyang.

As- Salamualaikum W.B.T dan Salam Sejahtera untuk rakan rakan yg sudi melawat blog ni..

HandPHONE MURAH DI SINI tak semurah mana?...

FEEDBACK dari rakan2 yang jujur - Terima Kasih kami ucapkan, kalau tak ada feedback dari anda, rasanya blog ni tak de pengunjung lah.. he he.

Kami akui ada sebahagian handPHONE yang kami jual harganya lebih mahal dari yang diluar dan ada sebahagian lagi yang lebih murah. Ini kerana harga tersebut kami dapat dari pengedar2 handPHONE yang menyediakanyer. Tak boleh nak tolong lah.. Lain lah kalau kami yang membuat handPHONE : )

Kami meletakkan harga yang mana patutlah.. Niaga kalau tak nak UNTUNG lebih baik makan Gaji semula.. Buat pengetahuan rakan2 semua sebelum ni saya telah berkhidmat lebih kurang 15 tahun di bahagian Telekomunikasi dari Juruteknik Pencawang hinggalah....

Senarai harga yang kami buat ini boleh dibuat rujukan untuk rakan2 semua sekiranya ingin membeli handPHONE yang berkenan dihati kat luar sana.. bersepah kedai handPHONE pilih jer kedai yang memberikan perkhidmatan yang baik. Yang penting AFTER SALE kena jaga..

Tapi pastikan kalau harga yang ditawarkan kepada anda terlalu MURAH.. Nasihat kami adalah berhati hati lah.. jangan terkena yang REFURBISH / RECON..

Untuk pengetahuan rakan2 semua terdapat 3 macam jenis handphone yang dijual dipasaran ni..
( atau lebih lagi... ) Ni setakat yang saya tahulah...

Pertama.
HandPHONE ORIGINAL dari pengedar SAH yang telah dilantik oleh pengeluar.
Contoh - Zitron untuk NOKIA, Midland untuk S.Ericsson.. dsbnya..
Harga handphone pulak Mahallah...Waranty biasanya 1 tahun dan sebarang kerosakkan kita boleh hantar kepada NOKIA service centre yang telah dilantik.
Kiranya tak perlu risau sekiranya terjadi sebarang kerosakkan kat handPHONE tu..
Tapi hangin juga lah.. beli mahal2 problem pulak.

Kedua.
HandPHONE AP Set. Keadaan HandPHONE, Software, Package yang ditawarkan adalah sama dengan yang Original. Contoh dari pembekal seperti COMSAT, NEFION dan banyak lagi.
Waranty ( jaminan ) kerosakan biasanya 1 tahun juga yang beza adalah tempat untuk dihantar handPHONE tu sekiranya mengalami kerosakan.. Kena hantar kepada pembekal yang supply handPHONE ni, itu sekiranya dalam masa jaminan 1 tahun. Kalau lebih dari tu kena hantar kat kedai2 yang membuat baikpulih handPHONE.

Kami ada juga buat repair ni tapi tak lah sepakar yang di Service Centre - Caj pun tak lah semahal kat sana - call no ni 019 3883 320 - yang mana boleh buat kami buatlah..


Ketiga - REFURBISH / RECON - Harga jauh lebih Murah.
Keadaan handPHONE ni cantik macam ORI / AP.. Tapi kat dalam tu LITAR atau CIRCUIT BOARD yang lama.. Hanya tukar housing jer.. tu yang nampak Cantik macam baru..
Sebenarnya ada cara untuk cek phone tu.. untuk cek BLACKBERRY phone samaada baru atau recon.. klik ni

Lain lain model akan kami upload kemudian... nantikan bersama yer.

Waranty biasanya tak lama, paling lama 3 bulan tapi bergantung kepada penjuallah..
Biasanya handPHONE ni diimport dari luar negara dan bawak masuk kat Malaysia.. Sendiri mau ingat lah dari mana.. he he.


Untuk pengetahuan rakan2 semua -

HANDPHONE MURAH DI SINI hanya menjual handphone yang ORIGINAL dan AP set sahaja.. Yang REFURBISH / RECON kami tidak menjualnya.. Harap Maklum.

Nak BELI HANDPHONE - DIAL 019 3883 320..




HANDPHONE YANG MURAH..
ORI set yer..

CSL - i100
RM88.00
019 3883 320


MOTOROLA WX160 RM95.00
019 3883 320



SAMSUNG E1080
RM97.00
019 3883 320

No comments:

Post a Comment

Jom Ber - Link Exchange..